Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ντέρμπι: «Εκκλησία» ή … ζούγκλα;

Διίστανται οι απόψεις αν η ατμόσφαιρα της Λεωφόρου στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό ήταν εντός ή εκτός ορίων.

Ακόμα και οι φιλοξενούμενοι παράγοντες του Ολυμπιακού τα είχαν λίγο μπερδεμένα μετά τον αγώνα.

Ο Γιάννης Μώραλης έδινε συγχαρητήρια στον ΠΑΟ για τη φιλοξενία, αλλά ο Σάββας Θεοδωρίδης έλεγε ότι σ΄αυτό το γήπεδο θα υπάρξει νεκρός διότι δεν μπορεί να έχει τόσους πολλούς αστυνομικούς για ασφάλεια σε κάθε ματς, ενώ ο Κώστας Καραπαπάς έκανε λόγο για «ζούγκλα» απαντώντας στις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Όπως κάθε νόμισμα με δύο όψεις, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Με όσα είχαν ακουστεί ή φημολογηθεί πριν από το ντέρμπι, έμοιαζε πραγματικά με θαύμα το ότι δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, ότι δεν μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο, ότι δεν διεκόπη το ματς, ότι έφτασε χωρίς προβλήματα όπως και αποχώρησε ήσυχα η αποστολή του Ολυμπιακού. Δικαίως, λοιπόν, έμοιαζε ανακουφισμένος ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και έκανε λόγο για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και καλή δουλειά από όλους τους φορείς. Την Αστυνομία που… κατέβασε όλη τη δύναμή της στο γήπεδο, τη διοργανώτρια και τις δύο ομάδες, ειδικά τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή εικόνα γηπέδου σε πολιτισμένο κράτος όταν όλη η περιοχή έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς και απαγορευόταν μέχρι και στους… κατοίκους της να περάσουν για να πάνε στα σπίτια τους! Ούτε να είναι γεματος ο αγωνιστικός χώρος με άνδρες των ΜΑΤ. Ούτε μια ολόκληρη εξέδρα να είναι τυλιγμένη στις φλόγες στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε να εκτοξεύονται κροτίδες που παραλίγο να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στον Πράνιτς και στον διαιτητή Μάνταλο. Ούτε να βρίσκει αντικείμενο τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, όπως συνέβη με τον Μίτσελ.

Εν κατακλείδι, για ελληνικό ντέρμπι αιωνίων καλά τα πήγαμε. Για ομαλή διοργάνωση ποδοσφαιρικού αγώνα τέτοιου ενδιαφέροντος, παραμένουμε πολύ πίσω, σε τριτοκοσμικές συνθήκες…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων