Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Νότια Κορέα: H 22χρονη ηρωίδα του μοιραίου φέρι

Τη στιγμή που η οργή για τον καπετάνιο και για άλλα μέλη του πληρώματος του μοιραίου φέρι στη Νότια Κορέα ξεχειλίζει, η 22χρονη Παρκ Τζι Γιουνγκ αναδεικνύεται σε ηρωίδα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το CNN η νεαρή κοπέλα βοηθούσε τους επιβαίνοντες μέχρι τη στιγμή χάθηκε και εκείνη στα παγωμένα νερά του ωκεανού.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr η νεαρή που αποτελούσε μέλος του πληρώματος, βοηθούσε τους επιβάτες να βγουν από το μισοβυθισμένο πλοίο και μοίραζε σωσίβια στους μαθητές. Όταν αυτά τελείωσαν έτρεξε στον επάνω όροφο για να φέρει και άλλα.

Στην ερώτηση άλλων επιβαινόντων γιατί δεν φορούσε η ίδια σωσίβιο, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, απαντούσε λέγοντας πως τα μέλη του πληρώματος πρέπει πρώτα να βοηθήσουν τους επιβάτες και στο τέλος τους… εαυτούς τους.

Όπως αναφέρουν οι συγγενείς της, η 22χρονη ήθελε να σπουδάσει, αλλά όταν έχασε τον πατέρα της πριν από περίπου δύο χρόνια, ανέλαβε τα ηνία του σπιτιού της και έπιασε δουλειά στην ακτοπλοϊκή εταιρεία που ανήκε το μοιραίο πλοίο το 2012 για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων