Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Ξανά στο τραπέζι το αντιρατσιστικό (που δεν χρειαζόταν…)

Στο τραπέζι μπαίνει και πάλι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μόνο που η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη προς ποια κατεύθυνση επιθυμεί αυτό να κινηθεί.

Λίγους μήνες μετά την άρνηση της ΝΔ να περάσει το αντιρατσιστικό που είχε γραφτεί από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη γιατί “επαρκούσε η υφιστάμενη νομοθεσία”, θέμα που είχε προκαλέσει και ενδοκυβερνητική ρήξη ανάμεσα στο Μαξίμου και σε ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο Αντώνης Σαμαράς άναψε πράσινο φως για την κατάθεση νέου νομοθετικού πλαισίου. Μόνο που την ευθύνη του θα έχει ο συντηρητικός νέος υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στον σκληρό πυρήνα των δεξιών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Σήμερα, θα επισκεφθούν τον κ. Αθανασίου στο γραφείο του στελέχη του ΠΑΣΟΚ με στόχο να θέσουν τις απόψεις της Χαριλάου Τρικούπη για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιμείνουν ότι θα πρέπει να διατηρηθεί ο κεντρικός πυρήνας της πρότασης νόμου ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που απορρίφθηκε τον περασμένο Μάιο από την Νέα Δημοκρατία. Θα το δεχτεί αυτό ο υπουργός;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων