Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ξεκινά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στις πράσινες τεχνολογίες

Την έναρξη του CleanLaunchpad, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού διαγωνισμού ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας (cleantech), στην Ελλάδακαι στην Κύπρο ανακοίνωσε η Chrysalis LEAP, με τη χορηγία και συνεργασία της ΕΥ Cyprus.

Στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που διοργανώνεται από το Climate-KIC -την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία- συμμετέχουν η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Δανία και η Ολλανδία. Οι αιτήσεις, από την Chrysalis LEAP, από Ελλάδα και Κύπρο θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Αυγούστου. Κατόπιν, θα γίνει επιλογή δέκα ιδεών που θα συμμετέχουν στο bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 13-14 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει mentoring, μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες, networking και προετοιμασία για τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου. Στον εθνικό τελικό οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα δώσει χρηματικό έπαθλο στις τρεις καλύτερες ομάδες και την ευκαιρία να συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία. Ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ. Οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5.000 ευρώ και 2,5 χιλ. αντίστοιχα. Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα acceleration του Climate-KIC, το οποίο περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση, που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορικοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95.000 ευρώ ως αρχικό κεφάλαιο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που το Climate-KIC μάς εμπιστεύτηκε με τη διοργάνωση του CleanLaunchpad στην Κύπρο και στην Ελλάδα» όπως τονίζει ο ιδρυτής της Chrysalis LEAP, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, επισημαίνοντας: «Είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε την αξία του acceleration από πρώτο χέρι μέσω της δικής μας συμμετοχής στο πρόγραμμα του Climate-KIC μετά τη νίκη μας σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τον 2012 με το πρόγραμμα ENERMAP. Το 2013, με την ίδρυση της Chrysalis LEAP στην Κύπρο, μοιραστήκαμε τη γνώση μας και τώρα είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή την ευκαιρία να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους επιχειρηματίες να διαγωνιστούν για μια θέση στο Climate-KIC». Από πλευράς της, η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της EY Cyprus, χορηγός της Chrysalis LEAP, Κυπρούλα Παπαχριστοδούλου, υπογραμμίζει ότι «η EY Cyprus στηρίζει θερμά την επιχειρηματικότητα εδώ και δεκαετίες.

Δηλώνει πάντα παρούσα σε νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στην εξεύρεση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλιματικές αλλαγές. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε σημαντικά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τους ανθρώπους μας, για τους πελάτες μας και για τις κοινωνίες μας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img