Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Οι ενέσεις του Μέσι και της Μπάρτσα

Η ειδική θεραπεία που έκανε από πολύ μικρή ηλικία ο Λιονέλ Μέσι για να βελτιώσει τη μυική μάζα και το ύψος του είναι ένα θέμα που κατά καιρούς έχει απασχολήσει όσους αναλύουν το φαινόμενο του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Οι περιγραφές του ίδιου του Αργεντινού σούπερ σταρ στη βιογραφία του, ότι στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών έκανε καθημερινά ενέσεις στα πόδια του για να ψηλώσει και ήταν κάτι που είχε συνηθίσει και είχε βάλει στη ζωή του, κάνουν ακόμα πιο συναρπαστική την ιστορία για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ταλέντου των γηπέδων.

Ο Μέσι, με τη σωματοδομή του και τον τρόπο που αγωνίζεται, δεν θυμίζει ένα «κατασκευασμένο» ποδοσφαιριστή μέσω της προπόνησης ή της υποστήριξης με διάφορους επιστημονικούς τρόπους, νόμιμους ή παράνομους. Αυτό που «βγάζει» είναι ένας συνδυασμός παίκτη αλάνας, πηγαίου και ακατέργαστου ταλέντου μαζί με hi-tech παρεμβάσεις μυστικών εργαστηρίων! Λες και τον πήραν από τα χώματα στο γηπεδάκι της Αργεντινής και με ένα ειδικό τσιπάκι τον παρουσίασαν στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, όπως ένα ήρωα κονσόλας.

Δεν είναι έτσι, στο νέο βιβλίο για τη ζωή του εξηγούνται πολλά και επίσης πολλά παραμένουν ανεξήγητα.

HTML tutorial

Πολύ πιο εύκολο για ανάλυση είναι ότι η Μπαρτσελόνα δίχως τον Μέσι είναι μία άλλη ομάδα. Η δυσκολία στις τελευταίες παραστάσεις της είναι εμφανής. Πρέπει να παίξει κάτι που έχει μάθει αυτοματοποιημένα, δίχως τον πιο καθοριστικό ποδοσφαιριστή της.

Ο Τσάβι, ο Ινιέστα και οι υπόλοιποι τεράστιοι παίκτες της είναι διαφορετικοί χωρίς τον Μέσι. Όχι χειρότεροι, διαφορετικοί. Παγιδευμένοι.

Όπως και ο Τάτα Μαρτίνο, που υπό την πίεση των αρνητικών αποτελεσμάτων (δύο ήττες σε σερί ματς είχε χρόνια να ζήσει η Βαρκελώνη), καλείται άμεσα να ανακαλύψει θεραπεία άμεσης δράσης.

Μπορεί να περιμένει την… ένεση της επιστροφής Μέσι επειχειρώντας να παρέμβει όσο το δυνατόν λιγότερο στο στιλ παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα ή να αλλάξει προσωρινά όσο γίνεται τον τρόπο παιχνιδιού της σε πιο «σκληρό» και αποτελεσματικό.

Όπως και να΄χει, ο Μαρτίνο και όλος ο πλανήτης είχε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, με τον τραυματισμό του Μέσι, να διαπιστώσει ξεκάθαρα ότι δίχως τον Αργεντινό η Μπαρτσελόνα είναι μία άλλη ομάδα.

Όσοι πίστευαν το αντίθετο και θεωρούσαν ότι η Μπάρτσα καθορίζει τον Μέσι κι όχι ο Μέσι την Μπαρτσελόνα, δεν έχουν πια την ίδια άποψη…

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων