Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Οι προβλέψεις του “Mr. Google” για το 2014

Τι μας επιφυλάσσει το 2014; Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ, μας επιφυλάσσει πολλά έξυπνα κινητά και πιθανόν γενετικά δεδομένα για την ανάπτυξη θεραπειών κατά του καρκίνου.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Σμιντ εξέθεσε τις απόψεις του για τις τεχνολογικές εξελίξεις, λέγοντας: «Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι όλοι θα έχουν έξυπνα κινητά».

Και το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι με αυτό που είναι ουσιαστικά ένας υπερυπολογιστής σημαίνει μια ολόκληρη νέα γενιά εφαρμογών γύρω από την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, την κοινωνική ζωή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κινητά κερδίζουν. Οι ταμπλέτες και τα τηλέφωνα πωλούνται με πολύ υψηλότερους ρυθμούς από ό,τι οι προσωπικοί υπολογιστές. Ο κόσμος κινείται προς αυτή τη νέα αρχιτεκτονική πολύ γρήγορα.

Ο Σμιντ αναφέρθηκε επίσης στα γενετικά στοιχεία που συλλέγονται από το DNA. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, δεδομένου ότι η Google έχει επενδύσει σε εταιρεία γονιδιακής αλληλουχίας, η οποία έχει ως στόχο να συλλέξει τα γονιδιώματα ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει την ανάλυση δεδομένων που ταιριάζουν στο DNA τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων