Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι συνέπειες της Σίτι μετά τη βαριά τιμωρία

Οι συνέπειες της βαριάς τιμωρίας της Σίτι από την UEFA θα είναι αλυσιδωτές και θα έχουν αντίκτυπο και στη φετινή Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στο CAS, όπου θα εισηγηθεί έφεση της εξοντωτικής τιμωρίας που επέβαλλε η UEFA.

Αν πάρουμε το αρνητικό σενάριο και η ποινή δεν αναιρεθεί, τότε οι Πολίτες θα αντιμετωπίσουν καταστροφικές συνέπειες, που εκτείνονται τόσο στα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, όσο και στο συνολικό κάδρο της Premier League και του Champions League.

Σε πρώτο πλάνο, ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός σημαίνει ότι δεν θα έχει αντίκρισμα η θέση της στο πρωτάθλημα και το ένα εκ των τεσσάρων εισιτηρίων του Champions League θα δοθεί στην 5η της βαθμολογίας. ‘Ετσι, αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, η Σέφιλντ θα έπαιρνε την θέση των Πολιτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορεί το πλασάρισμα της Σίτι να μην μετράει εκ πρώτης όψεως, ωστόσο, σύμφωνα με την «Independent», κινδυνεύει και με αφαίρεση βαθμών, κάτι που θα αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα στην βαθμολογία. Όσο αφορά τα οικονομικά του συλλόγου, η ζημία ενδέχεται να ξεπεράσει σε σύνολο τα 200 εκατ. ευρώ. Ο υπολογισμός προκύπτει από τις χορηγίες που θα χάσει το κλαμπ, το λαμβάνειν από την πορεία της στο Champions League που δεν θα μπει στον τραπεζικό της λογαριασμό (περίπου 40 εκατ.), ενώ παράλληλα θα περιοριστεί η δυνατότητα της για δυνατές μεταγραφές, χωρίς την προϋπόθεση της εξόδου στην διοργάνωση. Παράλληλα, το διακύβευμα είναι εξαιρετικά υψηλό για τον ιδιοκτήτη Μανσούρ, το επιχειρηματικό και μη image του οποίου θα πληγεί αισθητά στην πατρίδα του, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί όπου αντλεί την δύναμη του για να συνδράμει τακτικά στον σύλλογο.

Θυμίζουμε, πως τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και αρκετοί βασικοί παίκτες είναι πιθανό να αναζητήσουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη, γεγονός που θα κάνει τη ζημιά στα ταμεία μεγαλύτερη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων