Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, ψηφίζουν… Τσίπρα!

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην είναι καθόλου αρεστός στον Περισσό και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, ωστόσο με έναν έμμεσο τρόπο, όλοι τους την Κυριακή θα ψηφίσουν τον μεγάλο τους αντίπαλο!

Το ΚΚΕ κι ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στην ίδια ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την GUE/NGL (Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Βόρεια Πράσινη Αριστερά) η οποία προτείνει ως πρόεδρο της Κομισιόν, τον Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ένας ή δυο ευρωβουλευτές που θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα προσμετρηθούν στην ευρω-κοινοβουλευτική δύναμη της ομάδας που θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο της ΕΕ.

Υπό το ίδιο πλαίσιο, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., εμμέσως θα “ψηφίσουν” την Κυριακή, τον συντηρητικό πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος έπαιξε κρίσιμο ρόλο σε όλη την πορεία της ελληνικής κρίσης και ειδικώς στην Σύνοδο των Καννών.

Οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, θα “ψηφίσουν” τον γερμανό σοσιαλδημοκράτη, Μάρτιν Σουλτς, το κόμμα του οποίου συγκυβερνά πλέον με την Α. Μέρκελ στη Γερμανία ενώ τον βέλγο Γκυ Φερχοφστααντ θα “ψηφίσουν” οι ψηφοφόροι των “Γεφυρών” και την επίσης βελγίδα Σκα Κέλερ οι ψηφοφόροι των Οικολόγων.

Το Ποτάμι δεν έχει επιλέξει ακόμη σε ποια ομάδα θα συμμετάσχει ανακοινώνοντας ότι θα… κάνει την έκπληξη αργότερα στους ψηφοφόρους του ενώ οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και του ΛΑΟΣ θα “ενδυναμώσουν” την ομάδα των δεξιών light “ευρωσκεπτικιστών”, της Ευρώπης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων