Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι 27 θα εγκρίνουν κείμενο συμπερασμάτων για αποτροπή εξάπλωσης κορωνοϊού

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας και θα προβούν οι 27 Υπουργοί αρμόδιοι για θέματα υγείας, ενώ θα αναζητήσουν λύσεις για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στην ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η Προεδρία του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να εγκρίνει συμπεράσματα σχετικά με την ανταπόκριση της ΕΕ στην επιδημία του καινοφανούς κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα και την εμφάνιση κρουσμάτων στην ΕΕ, στις 28 Ιανουαρίου 2020 η Κροατική Προεδρία αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αντίδρασης κρίσης της ΕΕ (IPCR) για ανταλλαγή πληροφοριών, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη μιας κοινής αντίληψης για την κατάσταση μεταξύ των Κρατών Μελών και των θεσμικών οργάνων, σε ό,τι αφορά τα λαμβάνονται.

Την ίδια ημέρα, η Κομισιόν ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ μετά από αίτημα για βοήθεια από τη Γαλλία για την οργάνωση και τον συντονισμό της υποστήριξης και επαναπατρισμού πολιτών.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2020, η Κροατική Προεδρία συγκάλεσε μια άτυπη τηλεδιάσκεψη υψηλού επιπέδου όπου τα Κράτη Μέλη συζήτησαν τα μέτρα που εφαρμόζονται σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο και προετοιμάστηκαν για το έκτακτο Συμβούλιο.

Η συνάντηση των Υπουργών την Πέμπτη θα αρχίσει στις 10.00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.00.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων