Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι gay τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα

Σε έναν από τους δυναμικότερους και πιο προσοδοφόρους τομείς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς αναδεικνύεται όπως προκύπτει από την διεθνή έκθεση του Βερολονίου ο αποκαλούμενος «gay τουρισμός» καθως οι ομοφυλόφιλοι ξοδεύουν στις διακοπές τους 57% περισσότερα χρήματα από ό,τι οι ετεροφυλόφιλοι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνες, το μερίδιο του LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans gendered)- τουρισμού στην παγκόσμια αγορά υπερβαίνει το 10% ή σε 75 εκατομμύρια τουρίστες.

Ανάμεσα στους προορισμούς που επιλέγουν οι gay ταξιδιώτες περίοπτη θέση έχει η Μύκονος, όπως περιγράφει μιλώντας στη Deutsche Welle, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Διεθνούς Ταξιδιωτικού Συνδέσμου Γκέι και Λεσβιών, IGLTA, Τζον Τανζέλα.

Όπως εξηγεί ο Τανζέλα, «η πλειονότητα των gay θεωρεί φιλικούς προορισμούς τις περιοχές, όπου μπορούν χωρίς πρόβλημα να κρατούν το χέρι του συντρόφου τους επισκεπτόμενοι δημόσιους χώρους», περιγράφοντας, χωρίς να το γνωρίζει, μια καθημερινή εικόνα του νησιού των ανέμων, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται οι ΗΠΑ, και άλλα ελληνικά νησιά, η Αυστραλία και η Ισπανία, όπου φέτος θα γίνει το ετήσιο συνέδριο του ILGTA.

Όσο για το λόγο για τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι τουρίστες αφήνουν περισσότερα χρήματα ο Τανζέλα εξηγεί ότι αυτό οφείλεται στη διαφορά στον προϋπολογισμό και στη συχνότητα των διακοπών. «Συνήθως, επειδή οι περισσότεροι gay δεν έχουν παιδιά, διαθέτουν περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους. Κάνουν επίσης συχνότερα διακοπές», εξηγεί ο πρόεδρος του ILGTA.

Παράγοντες του τουρισμού αναφέρουν, τέλος, ότι από τον LGBT- τουρισμό αντλεί σημαντικά οφέλη και ο τουρισμός των πόλεων (city break) καθώς τα λεγόμενα LGBT-events (pride days, lifeball κλπ) στις πόλεις της Ευρώπης συνιστούν δημοφιλείς προορισμούς για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων