Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Οι Kινέζοι «επιστρατεύουν» την παραδοσιακή ιατρική τους

Το ρόλο της παραδοσιακής ιατρικής για την πρόληψη και θεραπεία των σοβαρών ασθενειών θέλει να ενισχύσει η Κίνα.

Το σχέδιο που εκπονούν από κοινού το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και η κρατική διοίκηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής καθορίζει τους βασικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης της τεχνολογίας και των νέων προϊόντων και εφαρμογών της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Σύμφωνα με μια λευκή βίβλο του 2016 για την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, 45 αντικείμενα έρευνας της απέσπασαν εθνικά βραβεία στο τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ πέντε απέσπασαν το πρώτο βραβείο.

Ο τομέας της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής είνα πολύ σημαντικός για την υγεία και τη οικονομία με τεράστιες δυνατότητες. Ωστόσο, η εγχώρια ανάπτυξη του τομέα αυτού αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις ιδίως στα πρότυπα και τον ποιοτικό έλεγχο.

Το σχέδιο προβλέπει ότι έως το 2020 τα προβλήματα που εμποδίζουν την επέκταση του τομέα της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής θα επιλυθούν ενώ θα συσταθούν τουλάχιστον 50 πρότυπα για την παραγωγή φαρμάκων καθώς και 100 πρότυπα για το σύνολο του κλάδου.

Τέλος, σύμφωνα με το εκπονηθέν σχέδιο η Κίνα θα πρέπει επίσης να έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση πέντε έως δέκα φαρμάκων με συστατικά της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής στις ανεπτυγμένες χώρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων