Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Αλέξης Σταμάτης αποκαλύπτει πως μοιράζονταν τα χρήματα στον Πολιτισμό, επί υπουργίας Γ. Βουλγαράκη! (HXHTIKO)

Στο iD Webradio και “Στη Γυάλα” του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη μίλησε για το βιβλίο του “Χαμαιλέοντες” (εκδ. Καστανιώτη) ο γνωστός πεζογράφος Αλέξης Σταμάτης, αλλά και για το νέο του με τίτλο “Μελίσσια“, που πρόκειται να εκδοθεί το φθινόπωρο (από τις εκδόσεις Καστανιώτη).

Με αφορμή, οι δύο άντρες συζήτησαν για την κρίση και την επιρροή της, τόσο στην αγορά του βιβλίου όσο και στο χώρο του θεάτρου. Ένα από τα θεατρικά του (με υπόστρωμα την κρίση) θα ανέβει στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης“, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ (κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 7 εβδομάδες, από 10 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου). “Δεν υπάρχει χειρότερη εποχή για το βιβλίο. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια (εν. από την Πολιτεία), αισθανόμαστε σκουπίδια” σημείωσε ο κ. Σταμάτης, ενώ σχολιάζοντας τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και τον συνήθη τρόπο που δίδονται τα χρήματα (μαζεύονται άσχετοι με τον Πολιτισμό και δίνουν ό,τι περισσέψει“) ανέφερε: “Ελπίζω με τον ανασχηματισμό κάτι να γίνει, πάντα πρέπει να ελπίζουμε […]. Δεν έχω ιδέα ποιόςείναι ο κ. Τασούλας. Κάποτε, το είχαν δώσει στον Βουλγαράκη, ο οποίος μάζευε ανθρώπους του Πολιτισμού και τους έλεγε ‘εγώ δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτά που κάνατε, για πείτε μου λοιπόν, έχετε καμιά ιδέα…‘”
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας υποστήριξε, επίσης, ότι το παραδοσιακό, χάρτινο βιβλίο δεν κινδυνεύει από το ηλεκτρονικό (του οποίου η διείσδυση, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι πολύ χαμηλή), αλλά από την πλήρη απαξίωση -σε βαθμό κακουργήματος- της Πολιτείας, από την κακή οργάνωση όλου του συστήματος που έχει να κάνει με τη βιβλιαγορά κι από την έλλειψη σύμπνοιας των εμπλεκομένων σ’ αυτή τη δουλειά.
Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα ολόκληρης της συνέντευξης:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων