Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Αβραμόπουλος ζει για την… ήττα της Κυριακής, ενώ τουρκικά πολεμικά πλοία κάνουν “κρουαζιέρα” στο Αιγαίο

Γράφει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (σχτ ανακοίνωση ΕΔΩ), η τουρκική φρεγάτα «Turgut Reis» στις 13:43 το μεσημέρι της Τρίτης μπήκε σε ελληνική χωρική θάλασσα και κινήθηκε στο στενό Καφηρέα μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου. Η τουρκική φρεγάτα, κινούμενη με νότια πορεία, βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 17:50 νοτίως της Κύθνου. Συνολικά δηλαδή, η «Turgut Reis» παρέμεινε τέσσερις ώρες μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και «περιέπλευσε» τρία ελληνικά νησιά: την Εύβοια, την Άνδρο και την Κύθνο.

Επιπρόσθετα, η τουρκική πυραυλάκτος «Βora» μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 13:21 βόρεια της Νάξου. Παραβιάζοντας τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, η τουρκική πυραυλάκατος κινήθηκε με δυτική πορεία και αφού παρέμεινε δύο ωρες μέσα στην ελληνική χωρική θάλασσα βγήκε ξανά στα διενή ύδατα στις 15:24 της 20ης Μαϊου δυτικά της Σερίφου.

Τα συγκεκριμένα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συμμετέχουν στην άσκηση «Beyaz Firtina 2014». Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, που κοινοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση τις τουρκικές προκλήσεις, επισημαίνει ότι «πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά, καθόλη τη διάρκεια του πλου τους».

Είναι προφανές ότι οι τούρκοι, με κάθε ευκαιρία, υπογραμμίζουν την αδυναμία της ελληνικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων να αντιδράσει στις συχνές παραβιάσεις. Πολύ, δε, περισσότερο τις ημέρες αυτές, που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Αβραμόπουλος έχει στραμμένη τη προσοχή του στην έκβαση των ευρωεκλογών και στην επόμενη μέρα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων