Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Ο Μίτσελ «κέρδισε» και τον Μαρινάκη

Η είδηση μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ήταν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπήκε στα αποδυτήρια και στον πρώτο που έδωσε συγχαρητήρια ήταν ο Μίτσελ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κάνει ότι δεν καταλαβαίνει όταν ερωτάται από τους δημοσιογράφους αν νιώθει δικαιωμένος που μέσα σε ένα τρίμηνο μετέτρεψε την έντονη αμφισβήτηση σε αποθέωση, αλλά είναι σίγουρο πως καταλαβαίνει πολύ καλά.

Ο Μίτσελ ήταν πολύ πρόσφατα επί ξύλου κρεμάμενος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκίμαζε ανοιχτά στην αρχή της σεζόν, πιστεύοντας ότι η ομάδα του θα έχει το ίδιο μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο με την περασμένη σεζόν.

Ο Ισπανός είχε πρόβλημα και με τους παίκτες του στα αποδυτήρια που μουρμούριζαν ότι είναι αλαζονικός, τους προσβάλλει και δεν κάνει δίκαιες επιλογές.

HTML tutorial

Ο Μαρινάκης είχε φτάσει 1-2 φορές στο τηλεφώνημα απόλυσης, αλλά συγκρατήθηκε από συνεργάτες του κι από την κοινή λογική ότι ο προπονητής εδικαιούτο ένα εύλογο διάστημα για να παρουσιάσει έργο με μια ομάδα που είχε 14 νέους παίκτες. Δεν είναι ψέμα ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν ήθελε να βλέπει ούτε ζωγραφιστό το καλοκαίρι τον προπονητή, ειδικά μετά από τα άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά κι από τις αποδοκιμασίες μετά την πρεμιέρα με την Καλλονή.

Ο Μίτσελ, πέραν των αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει πετύχει δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον ότι έχει σε ετοιμότητα όλους τους παίκτες του, αφήνοντας ονόματα στον πάγκο όταν δεν παίζουν καλά και παίρνοντας το καλύτερό τους όταν τους επαναφέρει. Και δεύτερον ότι ο βασικός κορμός του είναι ακλόνητος, καθώς τα ματς με ΠΑΟ, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ τα πήρε ουσιαστικά με την ίδια ενδεκάδα. Μόνο τον Γιαταμπαρέ έβαλε στη θέση του Κάμπελ στη Λεωφόρο. Και μοίρασε το χρόνο με Σαβιόλα και Ντομίνγκες, παίρνοντας το καλύτερο δυνατό από τους δύο Αργεντινούς.

Στον Ισπανό έχει πιστωθεί η τρομακτική σεζόν που κάνουν ο Μήτρογλου με τον Μανωλά, η καθιέρωση του Σάμαρη αλλά και του Σιόβα, η επιλογή του Ρομπέρτο στην εστία.

Στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα αλλάζουν γρήγορα και θεαματικά, αλλά αυτή τη στιγμή ο Μίτσελ είναι καβαλάρης στο άλογο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων