Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά κεντροδεξιά τάση – Από πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ

Στα μέσα Φεβρουαρίου, με δημόσια εκδήλωση, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδιατάξεων συνέχεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει του Συνεδρίου του Μαΐου, καθώς στην εσωκομματική γεωγραφία αναμένεται σύντομα να προστεθεί νέα τάση. Αυτή θα συγκροτηθεί από στελέχη με κεντροδεξιό παρελθόν και κυρίως από όσους προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
ύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δημόσια εκδήλωση της νέας τάσης θα γίνει εντός Φεβρουαρίου στη Λάρισα και σε αυτήν θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, Γιάννης Μοίρας, ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Χρ. Σπίρτζη, Σταύρος Καραγκούνης αλλά και στελέχη που συμμετείχαν παλιότερα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Όπως αναφέρουν στελέχη της νέας τάσης στο iefimerida.gr ο ιδεολογικός και πολιτικός προσανατολισμός της κίνησης αποτυπώνεται στο τρίπτυχο «Προοδευτικό Δημοκρατικό Κέντρο». Το επίσημο όνομα, όμως, θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση στη Λάρισα. Σημειώνεται ότι αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου όμως η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία ανάγκασε τους διοργανωτές να την μεταφέρουν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της νέας τάσης βρίσκονται σε επαφή και με την πρώην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά η οποία, όμως, δεν συμμετέχει στη νέα τάση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img