Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Bob Marley ήταν κάτι περισσότερο από «Βασιλιάς της Ρέγκε»

Η 6η Φεβρουαρίου θα έπρεπε να αποτελεί επίσημη αργία για όλους τους λάτρεις της μουσικής. Είναι η μέρα που το 1945, στο Νάιν Μάιλ της Τζαμάικα, έρχεται στην ζωή μία από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μπομπ Νέστα Μάρλεϊ ή εν συντομία «Bob Marley» που έκανε τον κόσμο να χορέψει σε ρέγκε ρυθμούς.

Το 2020 είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 75 χρόνια από την γέννηση του θρύλου αλλά και 40 χρόνια από τότε που το συγκρότημα «Bob Marley & the Wailers» έπαιξε το «Redemption Song». Η Marley family, η Universal Music και η Island Records θέλησαν να γιορτάσουν αυτή την 40ετή επέτειο, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την δημιουργία ενός video που έγινε αμέσως viral.

Για το clip που δημιούργησαν οι Γάλλοι καλλιτέχνες Octave Marsal και Theo De Gueltzl, χρειάστηκαν περίπου 3.000 ζωγραφιές που να εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του τραγουδιού. Που δεν είναι άλλο από το μήνυμα της χειραφέτησης. «Από την ιστορία της Σκλαβιάς και της Τζαμάικα, στον ρασταφαριανή κουλτούρα , στην κληρονομιά των Προφητών όπως ο Malcolm X και τέλος στον Bob Marley, αυτό το video είναι ένα ταξίδι γεμάτο αλληγορίες και θέλει να αναδείξει όλα όσα έχουν βιώσει οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου», αναφέρουν οι καλλιτέχνες σε ανακοίνωσή τους.

Το «Redemption Song» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1980 μέσω του τελευταίου άλμπουμ του Bob Marley με τίτλο «Uprising». Πέθανε έναν χρόνο αργότερα από καρκίνο και αυτό το video είναι μόνο ένα μικρό αφιέρωμα αναφορικά με τα όσα θα ακολουθήσουν για την ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Δες το συγκινητικό video

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων