Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέθανε ο 19χρονος καρκινοπαθής που συγκέντρωσε 4 εκατ. λίρες για φιλανθρωπίες

Ο 19χρονος Stephen Sutton έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή στο νοσοκομείο.

Πριν φύγει ωστόσο από τον κόσμο αυτό κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 3.900.000 ευρώ για το ίδρυμα Teenage Cancer Trust.

Ο ίδιος διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου στα 15 του, αντιμετώπισε την ασθένεια αλλά υποτροπίασε ξανά και πλέον η κατάστασή του δεν επιδεχόταν θεραπείας.

Ανακοινώνοντας τον θάνατό του στο Facebook η μητέρα του Jane έγραψε: «Η καρδιά μου φουσκώνει από περηφάνια αλλά και ραγίζει από πόνο για τον θαρραλέο γιο μου που έφυγε ειρηνικά στον ύπνο του τις πρωινές ώρες σήμερα. Η υποστήριξη και η αγάπη για τον Stephen θα βοηθήσουν πολύ σε αυτή τη δύσκολη ώρα, έτσι όπως βοήθησαν και τον ίδιο στο ταξίδι του. Ξέρουμε πως δεν θα ξεχαστεί ποτέ, το πνεύμα του θα συνεχίσει να ζει σε όλα όσα πέτυχε και όλα όσα μοιράστηκε με τόσους ανθρώπους. Με αγάπη, η μαμά του».

Τον Ιανουάριο του 2013 ο Stephen, που ήθελε να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο, έφτιαξε μια «bucket list» με πράγματα που ήθελε να πετύχει πριν πεθάνει.

Στην κορυφή της λίστας ήταν να συγκεντρώσει 12000 ευρώ για το Teenage Cancer Trust. Οι προσπάθειές του έφεραν τέτοια αποτελέσματα που έθεσε νέο στόχο το 1,2 εκατ. ευρώ. Το Πάσχα όμως μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και, φοβούμενος πως δεν θα προλάβει να πετύχει το στόχο του, κάλεσε όλο τον κόσμο να βοηθήσει.

Λίγο μετά την ανάρτηση του μηνύματός του, οι δωρεές άρχισαν να ρέουν και σύντομα ο στόχος του ξεπεράστηκε και το ποσό πλησίασε τα 4 εκατ. ευρώ!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων