Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Πέτυχε το Obamacare: 12 εκατ. Αμερικανοί ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά (ΦΩΤΟ)

Ο αριθμός των μη ασφαλισμένων Αμερικανών μειώθηκε κατά 10,3 εκατομμύρια χάρη στη νέα μεταρρύθμιση του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστή ως Obamacare, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2013 και Απριλίου 2014 πάνω από 10 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί (18-64 ετών) που προηγουμένως δεν είχαν ασφάλιση τώρα διαθέτουν. Αυτό αναφέρει η έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ και η οποία δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine και αναδημοσιεύτηκε από το υπουργείο Υγείας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες για την οποία ο Μπαράκ Ομπάμα χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με τους αντιδρώντες Ρεπουμπλικανούς.

Πάνω από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είχαν ασφάλιση πριν ο νόμος Obamacare τεθεί σε εφαρμοφή την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι πολίτες θα δέχονται στο εξής πρόστιμο αν δεν έχουν ασφάλιση, κάτι που αλλάζει ιστορικά δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου μόνοι οι πλούσιοι και οι υψηλόμισθοι είχαν κοινωνική ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη.

Ο νόμος του Ομπάμα προβλέπει ότι οι χαμηλόμισθοι και τα ασθενέστερα στρώματα θα δέχονται επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να πληρώσουν την ιατρική τους κάλυψη. Ο νόμος προβλέπει μάλιστα ειδικά κριτήρια για να αποκτούν ασφάλιση οι φτωχότεροι (Medicaid).

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ χρησιμοποίησαν τα δεδομένα του Ινστιτούτου Gallup από το 2012 ως το 2014 για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Συνολικά, 12 εκατομμύρια Αμερικανοί θα αποκτήσουν κοινωνική ασφάλιση για πρώτη φορά το 2014 χάρη στο νόμο Ομπάμα και άλλα 15 εκατομμύρια θα την αποκτήσουν το 2015.

Ο Ομπάμα δέχτηκε την πιο λυσώδη επίθεση της προεδρίας τους από τους συντηρητικούς γερουσιαστές και τα Δεξιά ΜΜΕ:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων