Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Παράταση ενός χρόνου στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων

Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι 28-02-2015, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που δεν έχουν τις προϋποθέσεις να εκδώσουν βιβλιάριο υγείας.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε θα παρέχεται δωρεάν περίθαλψη σε νέους έως 29 ετών, μακροχρόνια ανέργους άνω των 29 ετών, στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης αντί των 100 που έπρεπε, καθώς και στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ»

O υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή τόνισε ότι: «Με την τροπολογία αυτή, λύνεται ένα θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους. Όμως φαίνεται ότι δεν ευαισθητοποιεί ορισμένες παρατάξεις που δηλώνουν παρών. Αν όλοι πράτταμε το ίδιο, από πρώτη Μαρτίου όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους δε θα είχαν ασφάλιση. Γι’ αυτό σας καλώ να ψηφίσετε την Τροπολογία και να σταθείτε υπεύθυνα».

Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε για το θέμα του εφάπαξ βοηθήματος ότι δε θα υποστούν μειώσεις περίπου 25.500 υπάλληλοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία μέχρι 31-08-2013.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων