Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Παραιτήθηκε από την Μπάγερν και δεν ασκεί έφεση ο Χένες

Aποδέχτηκε την ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για φοροδιαφυγή, την οποία τού επέβαλε χθες γερμανικό δικαστήριο, γνωστοποίησε ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει έφεση και παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στην Μπάγερν Μονάχου, ο Ούλι Χένες.

«Έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου να μη ζητήσουν επανεξέταση της υπόθεσης, κάτι που αποτελεί για μένα ζήτημα ακεραιότητας και ευθύνης. Η φοροδιαφυγή ήταν για μένα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου και πρέπει να αποδεχτώ τις συνέπειες» ανέφερε ο Χένες σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της πρωταθλήτριας Ευρώπης και Γερμανίας.

Οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας είχαν αρχικά απαγγείλει κατηγορίες στον Χένες ότι απέκρυψε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Όμως, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του ο Χένες εξέπληξε τους πάντες όταν ομολόγησε ότι στην πραγματικότητα είχε αποκρύψει πενταπλάσιο ποσό (18,5 εκ.), που τελικά έφτασε στα 27,2 εκ. τη δεύτερη ημέρα της δίκης, όταν έφορος κατέθεσε πως το ποσό ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

«Μετά από συζητήσεις με την οικογένειά μου, αποφάσισα να αποδεχτώ την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου για την ποινή φυλάκισής μου […] Επιπροσθέτως, παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου της Μπάγερν και του επικεφαλής των μετόχων. Θέλω να διασφαλίσω ότι δεν θα υποστεί κανένα κακό ο σύλλογος. Η Μπάγερν είναι το έργο όλης της ζωής μου και θέλω να παραμείνει έτσι» τονίζει ο Χένες στην ανακοίνωσή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων