Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Παρόνομος ο φόρος στα εταιρικά κινητά

Το υπουργείο Οικονομικών θα υποχρεωθεί με εγκύκλιο να απαλλάξει από φόρους τις παροχές σε είδος που κάνουν οι εταιρείες, όπως τα κινητά τηλέφωνα. ”Μπούσουλας” για όποια εξέλιξη είναι πρόσφατη απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία είναι παράνομη η φορολόγηση των παροχών των επιχειρήσεων στους εργαζομένους τους οι οποίες στοχεύουν στο να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους.

Όπως μάλιστα αναφέρεται ρητά ”κάθε παροχή που καταβάλλεται στο μισθωτό, με οποιαδήποτε ονομασία (επιχορήγηση, αποζημίωση, επίδομα κλπ) που, κατά το νόμο ή από τη φύση της προορίζεται να καλύψει δαπάνες στις οποίες αυτός υποβάλλεται για την εκτέλεση της υπηρεσίας που του έχει ανατεθεί ή την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της δεν αποτελεί προσαύξηση μισθού και δε υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, έστω και αν από την παροχή αυτή ωφελείται έμμεσα ο μισθωτός”.

Πληροφορίες του Capital από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως δεν θα χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση αλλά μιά εγκύκλιος για την απαλλαγή των κινητών τηλεφώνων από τη φορολόγηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων