Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Περασμένα μεγαλεία για την Ζόε Κρουζ

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

Περασμένα μεγαλεία για την Ζόε Κρουζ, άλλοτε πιο ισχυρή γυναίκα στην Wall Street και νούμερο 2 στην ιεραρχία της Morgan Stanley. Κάποτε χαρακτηριζόταν ως ο “πύραυλος Κρουζ” πλέον η εταιρεία η οποία ίδρυσε με το όνομα Voras Capital Management LP βρίσκεται στην αφάνεια.

Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να επιβιώσεις στο επιχειρηματικό λόμπι, ειδικά για μια γυναίκα, όπου καραδοκούν σαν γύπες οι ανταγωνιστές να σε κατασπαράξουν; Η απάντηση νομίζω είναι εύκολο να δοθεί και μάλλον δεν είναι ευνοϊκή για την Ελληνίδα Ζόε Κρουζ αν κρίνουμε από το γεγονός πως βρίσκεται εκτός επιχειρηματικού κόσμου για αρκετό καιρό και οι αναφορές στο όνομα της και στην εταιρεία της σταματούν μερικά χρόνια πίσω.

Η εταιρεία Voras Capital Management LP, η οποία ιδρύθηκε μόλις αποχώρησε με άσχημο τρόπο από την Morgan Stanley από την ίδια σε συνεργασία με την Ellen Brunberg, πρώην συνεργάτιδα της, πέρασε μια μεγάλη κρίση κατά την οποία αναγκάστηκε να επιστρέψει τεράστια ποσά που είχε στην κατοχή της για να επενδύσει με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο ποσοστό από τα κέρδη της και πάρα πολλοί υπάλληλοι “κλειδιά” να εγκαταλείπουν τα σχέδια και γενικότερα την εταιρεία. Έπειτα από αυτά η απόλυτη κρίση και ένα τεράστιο κενό.

Τελικά ότι ανεβαίνει κατεβαίνει και μάλλον ισχύει και στον επιχειρηματικό τομέα και όπως φαίνεται η πτώση είναι σφοδρή. Μήπως να αρχίσουμε να ψάχνουμε στο Λιτόχωρο, γενέτειρα της Ζόε Κρουζ, για την άλλοτε ισχυρή γυναίκα της Wall Street; Silver alert…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων