Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Περικλής Βαλιάνος: “Μπήκαν στην κυβέρνηση, άνθρωποι που δεν χαίρουν καμιάς υπολήψεως”

Από την πολιτική θεωρία στα αμφιθέατρα και στην πολιτική πραγματικότητα της απτής πολιτικής.

Ο Περικλής Βαλλιάνος, είναι από τους λίγους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Επιστήμης που δεν φοβήθηκε την αρένα της πολιτικής και “τις αρκετές γροθιές” και εισήλθε σε αυτή ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι».

Ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόσο για το Ποτάμι όσο για τον ίδιο, ενώ καυτηρίασε τα χαρακτηριστικά της ελληνικής, εκλογικής συμπεριφοράς, φιλοξενούμενος στο iDWebradio και στην εκπομπή “Στη Γυάλα” του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη (που μαζί του στο στούντιο ήταν και ο ΓιάννηςΚαραμαγκάλης).

Μπήκαν στην κυβέρνηση, άνθρωποι που δενχαίρουν καμιάς υπολήψεως, τουλάχιστον από εμένα. Έχουν διαπρέψει στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία. Ήταν μία κίνηση ψηφοθηρίας. Νομίζω δεν την σκέφτηκε καλά ο πρωθυπουργός, γιατί προσπάθησε να παίξει στο γήπεδο των αντιπάλων του, αλλά εκεί είναι εκτός έδρας και δεν έχει μεγαλύτερες ελπίδες να κερδίσει“, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλλιάνος για τον ανασχηματισμό, ενώ έθεσε έναν πολιτικό στόχο για Το Ποτάμι, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του νέου κόμματος:

«Πρέπει να διαμορφώσουμε θέσεις πολιτικές, απλές και κατανοητές προτάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων