Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Περισσότερα από 11 χιλιάδες παιδιά νεκρά στη Συρία

Οι περισσότεροι θάνατοι έχουν προκληθεί από εκρήξεις.

Σύμφωνα με νέα έκθεση τα τρία χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία έχουν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 11 χιλιάδων ανήλικων παιδιών.

Ομάδα Ερευνών της Οξφόρδης αναφέρει ότι 11.420 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, ως επί το πλείστον από εκρήξεις. Η έκθεση επίσης μιλά για περισσότερα από 1.000 παιδιά που είτε εκτελέστηκαν ή δολοφονήθηκαν από πυρά ελευθέρων σκοπευτών, ενώ περίπου 112 παιδιά – συμπεριλαμβανομένων βρεφών – βασανίστηκαν πριν από το θάνατο.

Η έκθεση αντλεί τα στοιχεία της από μικρές οργανώσεις της Συρίας που συλλέγουν δεδομένα και αφορούν την περίοδο Μάρτιος 2011 – Αύγουστος 2013.

Οι περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων προέρχονται από ένα μικρό μέρος πολιτών της Συρίας που άρχισε την καταγραφή των θανάτων και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της σύγκρουσης. Οι εν λόγω πολίτες είναι εν πολλοίς υποστηρικτές του κινήματος της αντιπολίτευσης στη Συρία. Αντί να εκδίδουν απλά στατιστικά στοιχεία, οι ομάδες αυτές δημοσιεύουν λεπτομέρειες γα κάθε νεκρό ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι πληροφορίες περιέχουν το όνομα και τις συνθήκες του θανάτου ενώ μνημονεύεται η κατηγορία του όπλου που τον προκάλεσε.

Ο ΟΗΕ ανέφερε, πριν από τέσσερις μήνες, ότι τουλάχιστον 6.500 παιδιά είχαν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων