Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Πιάνει δουλειά ως πιλότος ο πρίγκηπας Ουίλιαμ – Πού θα πηγαίνει ο μισθός του

Ανακοινώθηκε επισήμως από το Μπάκιγχαμ πως από την ερχόμενη άνοιξη ο δούκας του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ ξεκινά δουλειά ως πιλότος σε ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς – με λίγα λόγια, για αεροδιακομιδές.

Όπως επισημαίνεται, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου θα εργάζεται σε πρωινή και νυχτερινή βάρδια. Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει πως αυτή θα είναι η κύρια εργασία του πρίγκιπα, αλλά θα συνεχίσει να αντικαθιστά τη βασίλισσα Ελισάβετ, τη γιαγιά του, όπου χρειάζεται.

Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα δήλωσε πως ο Ουίλιαμ είναι «πολύ ενθουσιασμένος και με ισχυρό κίνητρο” για τον καινούριο του ρόλο. «Ο Δούκας του Κέμπριτζ το βλέπει σαν μια πραγματική μορφή κοινωφελούς υπηρεσίας, καθώς θα βοηθά ανθρώπους στις πιο δύσκολες ώρες τους. Θεωρεί τη δουλειά του στη μονάδα ερευνών και διασώσεων της RAF μια πολύ σπουδαία εμπειρία και ένα εξαιρετικό προνόμιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος για την τωρινή δουλειά του Ουίλιαμ.

Η εταιρεία «East Anglian Air Ambulance» για την οποία θα εργάζεται ο πρίγκιπας διαθέτει τρεις πιλότους στη βάση της στο Κέμπριτζ. Ο Ουίλιαμ θα έχει ως βάση το αεροδρόμιο της πόλης και θα πετά σε όλη την επαρχία, όπως επίσης και στο Νόρφολκ, το Σάφολκ και το Μπεντφορντσάιρ.

Ολόκληρος ο μισθός του θα κατατίθεται σε φιλανθρωπίες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων