Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

«Πιλότος» για τις διαθεσιμότητες ο εμπαιγμός των καθαριστριών από το ΥΠΟΙΚΟ

Την έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών δηλώνουν ότι περιμένουν οι προϊστάμενοι του υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των καθαριστριών που δικαιώθηκαν δικαστικά, αλλά ακόμα δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην Κ. Σερβίας 10, περιμένοντας να συμμορφωθεί η κυβέρνηση στη δικαστική απόφαση. Αυτή την ώρα μάλιστα πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη, καθώς βρίσκονται μέσα στην είσοδο του κτιρίου και έχουν κλειδώσει την πόρτα με αλυσίδα.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν εκτελεί τη δικαστική απόφαση, παρόλο που έχει περάσει μία εβδομάδα από την έκδοσή της.

Ο δικηγόρος των καθαριστριών δήλωσε πως οι υπεύθυνοι, με το να αγνοούν τη δικαστική απόφαση, διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν είναι δυνατόν να πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες αποφάσεις.

Αν τελικά το υπουργείο δεν εφαρμόσει την δικαστική απόφαση, αυτό θα σημαίνει πολλά για όλους τους «διαθέσιμους» εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και περιμένουν να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Η ανακοίνωση του συντονιστικού των αγωνιζόμενων καθαριστριών είναι η εξής:

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;

Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από  τις  18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας,   με την αμέριστη  συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε  την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών  με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες , που αποφάσισαν  να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική;  Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται  να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό  το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων