Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πιστόριους στην κατάθεσή του: Ξυπνώ και μυρίζω αίμα- Ζω με ψυχοφάρμακα

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους που δικάζεται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013, άρχισε σήμερα την κατάθεσή του, με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως μετά την τραγωδία, ο Πιστόριους εξήγησε στο δικαστήριο της Πρετόριας ότι τελεί υπό φαρμακευτική αγωγή, ότι έχει χάσει βάρος και έκτοτε υποφέρει από φοβερούς εφιάλτες.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέπτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας», δήλωσε ο Πιστόριους.

Ο Πιστόριους που υποστήριξε εξ αρχής ότι νόμιζε πως πυροβολούσε έναν κλέφτη όταν σκότωσε τη φίλη του πρόσθεσε: «Προσπαθούσα μόνο να προστατεύσω τη Ρίβα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι όταν πήγε να κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα ένιωθε ότι την αγαπούσα».

Ο Πιστόριους που αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν καταδικαστεί για φόνο, κατέθεσε ότι λαμβάνει αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά χάπια, λόγω της διαταραγμένης ψυχικής του κατάστασης. «Φοβάμαι να κοιμηθώ. Έχω τρομερούς εφιάλτες που έχουν σχέση με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ξυπνώ και μυρίζω αίμα. Ξυπνώ και είμαι τρομοκρατημένος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων