Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πλάνο της κυβέρνησης να πάρει τη διαιτησία από την ΕΠΟ

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποκάλυψε ότι υπάρχει πλάνο ανεξαρτησίας της διαιτησίας.
Οι συζητήσεις με την ΟΥΕΦΑ θα συνεχιστούν επί αθηναϊκού εδάφους με την επίσκεψη Τσέφεριν στην Ελλάδα, οι επαφές με τη ΦΙΦΑ δεν έχουν γίνει, ακόμη, και η κυβέρνηση προχωράει το πλάνο της για το ποδόσφαιρο και την επανεκκίνηση του.

Σε αυτό περιλαμβάνεται και η ανεξαρτησία της διαιτησίας που υπάγεται στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας, που έχει πάρει πάνω του τις επαφές με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου, υποστήριξε ότι… «Πρέπει να υπάρξει ένας ανεξάρτητος φορέας για τους διαιτητές. Ένας φορέας κάτω από οποίον θα είναι όλοι οι διαιτητές. Η διαιτησία πρέπει να έχει λειτουργική και οργανική ανεξαρτησία»

Ακόμη, ανέφερε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι διοικήσεις των ομάδων και στάθηκε και στον τρόπο διαφορετικότητας στην εκλογή των οργάνων στο ποδόσφαιρο και πως υπάρχει ανάγκη για αυτό.

«Το θέμα των προτάσεων, το πως θα γίνουν και την διαιτησία: Το πακέτο των προτάσεων από τις FIFA / UEFA θα έρθει μετά την υπογραφή του μνημονίου. Είναι μες στο καταστατικό των FIFA / UEFA αυτό. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα την διάθεση της UEFA να βοηθήσει» πρόσθεσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων