Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ποιοι τα …έψαλλαν στη ΓΣΕΕ και γιατί

Έχει ενδιαφέρον η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Τα … ψέλνουν κανονικά στη ΓΣΣΕ, αναδεικνύοντας το ρήγμα που έχει αρχίσει να φαίνεται στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Για πολλοστή φορά, εν μέσω της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης και της πιο βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης που έχει γνωρίσει η χώρα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ “αδειάζει” τους εργαζόμενους και προδίδει τους αγώνες τους. Με ανακοίνωσή της δικαιολογεί τη μη προκήρυξη απεργίας στις 24/9, μισή μέρα πριν, προσποιούμενη μάλιστα ότι δεν υπήρξε ποτέ θέμα γενικής απεργίας στις 24/9! Η ξεφτίλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια!

Τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο απολύονται, που μια σειρά ΔΕΚΟ ξεπουλιούνται, τη στιγμή που οι φασίστες δολοφονούν, η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν μπαίνει μπροστά στον αγώνα, αλλά τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια όσων εργαζομένων και σωματείων έχουν βρει τις δυνάμεις να αγωνιστούν.

Η αναγκαιότητα να ξαναχτίσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, από τα κάτω, σε νέες υγιείς βάσεις και με ηγεσίες που να εκφράζουν και να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή από τους εργαζόμενους είναι πιο φανερή από ποτέ. Τους έχουμε μάθει πια. Δε θα μας τσακίσουν αυτοί το ηθικό. Οργανωνόμαστε από τα κάτω συμμετέχοντας ενεργά στα σωματεία μας. Κάτω ο κυβερνητικός συνδικαλισμός!».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img