Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιοι ψηφίζουν φέτος Ελλάδα για τις διακοπές τους;

Η ροή των τουριστών από τέσσερις χώρες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, καθώς η οικονομική κρίση φαίνεται να μεταβάλλει συνεχώς τις αποφάσεις για… διακοπές, αλλάζοντας συνεχώς την εικόνα για τις κρατήσεις.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, οι τέσσερις αγορές που θα καθορίσουν τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού είναι η Γερμανία, η Ρωσία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Οι Ρώσοι οι οποίοι πέρυσι συνέβαλαν τα μέγιστα στο νέο ρεκόρ αφίξεων, φέτος εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι, με το ποσοστό των κρατήσεων να είναι «πεσμένο» κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο κλίμα και οι κρατήσεις από τη Γαλλία, καθώς καταγράφουν «βουτιά»31,7%. Από την άλλη πλευρά, αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις από τη Γερμανία (συν 4,5%), αλλά και από τη Μεγάλη Βρετανία (αύξηση 35,9%).

Πάντως, αν και βρισκόμαστε μια ανάσα από το καλοκαίρι, σαφές συμπέρασμα δεν μπορεί ακόμη να εξαχθεί καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά τη δυναμική εκκίνηση των κρατήσεων στις αρχές του 2014, μπήκε… φρένο. Το Μάρτιο η αύξηση ήταν μόλις 2%, τον Απρίλιο καταγράφηκε «βουτιά» 11% για διακοπές που αφορούν το Μάιο, τον Ιούνιο αλλά και το φθινόπωρο. Αύξηση 22% αντίθετα, εμφανίζουν οι κρατήσεις του Αυγούστου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων