Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ποιός ο στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις ευρωεκλογές

Ποσοστό της τάξης του 10% είναι ο στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις προσεχείς ευρωεκλογές, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος είπε ότι στόχος είναι το ποσοστό που έλαβαν οι ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές του Μαΐου του 2012, όταν άγγιξε το 11%. Παράλληλα, παρενέβη και στο θέμα με την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, κάνοντας άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», όπως είπε.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι ίσες ευκαιρίες να προβάλουν τα επιχειρήματά τους, προσθέτοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής κοινωνίας. «Είστε η πραγματική εικόνα του ελληνικού λαού. Στα άλλα ψηφοδέλτια υπάρχει για πρώτη φορά η ηχηρή εκπροσώπηση της διαπλοκής» σημείωσε και υποστήριξε ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπήσουν «χούλιγκαν των γηπέδων, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και επίσης ψηφοδέλτιο που θα μεταφέρει τον αμανέ στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές να βγουν στην κοινωνία λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να είναι κανείς στο σπίτι του. «Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός που πρέπει να ακούσει τη φωνή μας, αλλά πρέπει και εμείς να ακούσουμε τους πολίτες», είπε. Σημείωσε, επίσης, ότι θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα ανά τομέα στις ευρωεκλογές και πως «κάθε υποψήφιος θα αναλάβει από έναν τομέα αντίστοιχο στο ευρωκοινοβούλιο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε ότι το κόμμα του λέει «όχι» σε μια Ευρώπη υπό την επικυριαρχία της Γερμανίας και τάσσεται υπέρ «της Ευρώπης στην οποία ενέταξε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και διατήρησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλουμε την Ευρώπη που δεν προσκυνά τους τραπεζίτες», ανέφερε.

Ακόμη, είπε ότι το κόμμα του θα έχει πρώτα συνομιλίες με άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις πριν αποφασίσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί και πρόσθεσε πως η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του για τη λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει τέσσερις πτυχές: Τον έλεγχο των επιτροπών της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο, τη νομοθέτηση του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με το Συμβούλιο, τον προϋπολογισμό και την άσκηση δημοκρατικού ελέγχου.

Τέλος είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει στην Ευρωβουλή τα εθνικά θέματα και πρόσθεσε: «Είναι απαράδεκτες οι συζητήσεις που γίνονται τελευταία για την Θράκη. Είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε γονατίσει στο τουρκικό προξενείο. Περιμένουν τα άλλα κόμματα την έγκριση του προξενείου για να εντάξουν υποψηφίους, εμείς δεν θα υποκύψουμε. Γι΄ αυτό βρίσκεται ο Κουίκ υποψήφιος περιφερειάρχης στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη», κατέληξε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων