Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Που ήταν όλοι αυτοί όταν βούλιαζαν τη χώρα;

Ο συγγραφέας, Καθηγητής, Πρόεδρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Κοινωνίας Αξιών, Δημήτρης Μπουραντάς, γράφει στο rp.gr

Που ήταν όλοι αυτοί οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές των κομμάτων εξουσίας, όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρεοκοπούσαν τη χώρα; Που ήταν όλοι αυτοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι στους ΑΝΕΛ, στο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλους; Που ήταν τα κόμματα της αριστεράς όταν τα χρέη λόγω σπατάλης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς, φοροδιαφυγής, έπνιγαν την πατρίδα μας και δεν έκαναν ούτε μια διαδήλωση, έστω για την τιμή των όπλων; Που ήταν όλοι αυτοί που τώρα μιλούν για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και άλλο κράτος; Που ήταν τα στελέχη του Ποταμιού τόσα χρόνια κρυμμένα και τώρα θέλουν να σώσουν τη χώρα χωρίς ιδεολογία και πρόγραμμα; Σε τι διαφέρουν από τους προηγούμενους ο κ. Θεοδωράκης και ο κ. Γραμματικάκης ενώ είχαν βήμα σιωπούσαν και τώρα λαϊκίζουν με συνθήματα, πολιτικό μάρκετινγκ, life style και εντυπωσιασμούς; Που ήταν όταν το πολιτικό σύστημα κατέστρεφε τις αξίες της κοινωνίας μας; Που ήταν όλοι αυτοί όταν ο κομματισμός του κράτους, της παιδείας, των συναιτερισμών, των ΔΕΚΟ, των συνδικάτων μας έτρωγε τα σπλάχνα για δεκαετίες.

Αν κάποιοι αναρωτιούνται που ήμουν εγώ, παραπέμπω σε άρθρα, κυρίως, στην Ελευθεροτυπία, από το 1983 και μετά. Ιδιαίτερα επισημαίνω να διαβάσουν τα άρθρα: « ο κύκλος των χαμένων αξιών» στην Ελευθεροτυπία 9/1/1992 και σε «κρίση ας κάνουμε τα αυτονόητα» (ελληνική έκδοση του Economist, Μαϊος 2009), καθώς και το βιβλίο «όλα σου τα μαθα, μα ξέχασα μια λέξη», που γράφτηκε την Άνοιξη του 2007.

Επίσης, παραπέμπω και σε 100 περίπου ομιλίες το χρόνο που κάνω για δεκαετίες χωρίς αμοιβή σε όλη την Ελλάδα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων