Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Πού μαζεύονται τα περισσότερα μικρόβια στα δωμάτια των ξενοδοχείων

Οι διακοπές για τους περισσότερους είναι προ των πυλών κι η αναζήτηση δωματίου δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Όταν θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει να έχετε υπόψη και τις εστίες μικροβίες οι οποίες υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκτός, λοιπόν, από τα ευκόλως εννοούμενα, δηλαδή λεκάνες στις τουαλέτες και νιπτήρες, τα μικρόβια αγαπούν περισσότερο τα τηλεκοντρόλ, τους διακόπτες του φωτός (πορτατίφ ή άλλοι) δίπλα στα κρεβάτια, ενώ δεν πάνε πίσω και τα πλήκτρα των τηλεφώνων.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Χιούστον, της Ν. Καρολίνα και του Πέρντιου, που παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, στο Σαν Φρανσίσκο, ερεύνησαν ξενοδοχεία και βρήκαν επίσης υψηλά επίπεδα βακτηριακής μόλυνσης στα σφουγγάρια, τα γάντια, τα σφουγγαρόπανα και στα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό για την καθαριότητα των δωματίων, γεγονός που διευκολύνει την μετάδοση των μολύνσεων από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Τα χαμηλότερα επίπεδα μικροβίων εντοπίσθηκαν στα κεφαλάρια των κρεβατιών, στις κουρτινόβεργες και στα χερούλια στις πόρτες των μπάνιων.

Η επισήμανση από τη νέα μελέτη των σημείων εκείνων όπου συγκεντρώνονται διαχρονικά περισσότερα μικρόβια, ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στον αποτελεσματικότερο καθαρισμό των χώρων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων