Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Πράσινο φως για το γήπεδο της Λεωφόρου

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

To πράσινο φως για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας το οποίο θα επεκταθεί και στα… πεζοδρόμια και θα καταργήσει και μια οδό, παίρνει από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα έργα θα κοστίσουν λίγο περισσότερο από 8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τα ταμεία της Περιφέρειας.

Στη Λεωφόρο θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά και οι νέες διατάξεις του νόμου Καλαφάτη για τα γήπεδα. Σύμφωνα με αυτές, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσει να προχωρήσει σε κατάληψη του μισού πεζοδρομίου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του πεζοδρομίου της Τσόχα καθώς και στη κατάργηση της οδού Κυριάκου.

HTML tutorial

Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή δυο νέων ορόφων πάνω από τις δυο κεντρικές κερκίδες, την κατασκευή εστιατορίου πάνω από το δυτικό πέταλο και δυο πύργων στις γωνίες του ιδίου πετάλου όπου θα δημιουργηθούν σουίτες. Πέριξ του γηπέδου θα τοποθετηθεί περίβλημα όμοιο με αυτό το Allianz Arena του Μονάχου όπου θα γίνονται προβολές, δίνοντας στο γήπεδο μια hi tech αισθητική.

Όμως για να γίνουν όλα αυτά απαιτείται τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αθήνας, κάτι που δεν είναι στον σχεδιασμό να γίνει αφού στην ΠΑΕ εκτιμούν ότι αρκούν οι προβλέψεις του νόμου Καλαφάτη. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αν δεν προχωρήσει η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, το έργο θα μπλοκαριστεί με την πρώτη προσφυγή.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός ζητεί από το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση 474 εκ. ευρώ για το “φιάσκο” της Διπλής Ανάπλασης και της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό, που εξαγγέλθηκε πολλάκις άλλα ουδέποτε προχώρησε και ούτε φαίνεται ότι ποτέ θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων