Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Στον ΟΗΕ ο Μπράνσον με 1.000.000 υπογραφές για τους ωκεανούς

Ο Σερ Μπράνσον προέτρεψε με το αίτημά του τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να προστατέψουν τουλάχιστον το 30% έως το 2030. Το αίτημά του, που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Πίτερ Τόμσον, έχει λάβει πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές πολιτών κρατών παγκοσμίως και κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς.

Η αρχή είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016 στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), κατά τη διάρκεια του οποίου 180 κυβερνήσεις και παραπάνω από 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις ψήφισαν υπέρ της σθεναρής προστασίας τουλάχιστον του ενός τρίτου των ωκεανών της Γης έως το 2030.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε, είπε: «Τώρα οι πολίτες καλούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση πάνω σ’ αυτό. Οι ωκεανοί καλύπτουν δύο τρίτα του πλανήτη, σήμερα λιγότερο από το 3% προστατεύεται σθεναρά, ενώ η επιστήμη υποστηρίζει ότι χρειάζεται να προστατέψουμε τουλάχιστον 30%”. Μέσω του αιτήματος αυτού, πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα από όλον τον κόσμο καλούν σε δράση για να φτάσουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο. Νιώθω χαρά που προσθέτω τη φωνή μου και προσμένω στη συνεργασία μου με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες και πολίτες για να το κάνουμε πράξη».

Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς ξεκίνησε τη Δευτέρα και λήγει σήμερα και διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, που ήταν χθες.

Έχοντας τη Σουηδία και τα Φίτζι ως συμπροέδρους, ο κύριος στόχος της Διάσκεψης είναι να υποστηριχτεί η υλοποίηση του Στόχου 14 της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δηλαδή η προστασία και βιωσιμότητα στη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για βιώσιμη ανάπτυξη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων