Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Πρόστιμο στη Samsung για αθέμιτο ανταγωνισμό

Οι αρχές της Ταϊβάν επέβαλαν πρόστιμο 10 εκατ. δολαρίων στη Samsung, καθώς η νοτιοκορεάτικη εταιρεία φέρεται να έχει πληρώσει bloggers και φοιτητές, ώστε να επιτεθούν διαδικτυακά στην αντίπαλη εταιρεία HTC.

Έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ταϊβάν έδειξε ότι η Samsung, μέσω μιας θυγατρικής της, είχε προσλάβει ανθρώπους να γράψουν άρθρα στο διαδίκτυο εναντίον της HTC συνιστώντας παράλληλα στο κοινό να αγοράσει κινητά της Samsung.

Οι καταχωρήσεις και οι αξιολογήσεις των πληρωμένων χρηστών και των εργαζομένων της Samsung αφορούσαν το One, τη ναυαρχίδα της HTC στα έξυπνα τηλέφωνα. Επεσήμαιναν τα αρνητικά στο τηλέφωνο της HTC ενώ παράλληλα επαινούσαν τα προϊόντα της Samsung.

«Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί στην Ταϊβάν όπου μια εταιρεία αποκρύπτει την πραγματική της ταυτότητα και επιτίθεται σε μια ανταγωνιστική», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Sun Lih-Chyun.

«Η παραπλανητική συμπεριφορά έχει αρνητικές επιπτώσεις στις παραγγελίες και παραβιάζει τον νόμο περί θεμιτού ανταγωνισμού».

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στην θυγατρική εταιρεία Opentide καθώς και σε ένα μικρότερο διαφημιστικό πράκτορα για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, η Samsung κατέχει το 30,3% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς smartphone για το 2012, ενώ η Apple το 19,1% και η HTC το 4,6%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων