Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πτώση-ρεκόρ 10% για τις πωλήσεις υπολογιστών παγκοσμίως

Οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως αναμένεται να καταγράψουν φέτος τη μεγαλύτερη πτώση τους. Σύμφωνα με την εταιρεία International Data Corporation (IDC), η πτώση εκτιμάται ότι θα φθάσει το 10,1%.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών περιορίζονται συνεχώς κατά τα τελευταία έξι τρίμηνα κυρίως λόγω της στροφής του ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς τις ταμπλέτες και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

«Ίσως η βασικότερη αιτία ανησυχίας για τη μελλοντική ζήτηση προσωπικών υπολογιστών είναι η έλλειψη λόγων για να αντικαταστήσει κανείς ένα παλαιότερο σύστημα», δήλωσε ο αναλυτής της IDC Τζέι Τσου, σύμφωνα με το BBC. Οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία και το 2014, αν και εκτιμάται ότι θα είναι με μικρότερο ρυθμό.

Ακόμη και στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου οι πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών κινούνται προς το παρόν ανοδικά, προβλέπεται ότι τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει επιβράδυνση.

Πάντως οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών εμφανίζουν μια αισθητή διαφοροποίηση μεταξύ εταιρειών και ιδιωτών χρηστών, με τη ζήτηση στον επιχειρηματικό τομέα να εμφανίζει πολύ μικρότερη ετήσια μείωση (5%) σε σχέση με τους ιδιώτες καταναλωτές (πτώση σχεδόν 15%).

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων