Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Πυκνώνουν τα …σύννεφα εντός της συγκυβέρνησης

Τα σύννεφα έχουν αρχίσει να πυκνώνουν στην συγκυβερνηση, προτού καν δοθεί στη δημοσιότητα-αν τελικώς προχωρησει- η προγραμματική συμφωνία.

Για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικός εταίρος έχει αρχίσει να αντιδρά σε ορισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που φέρουν γαλάζια σφραγίδα, ενώ στην Χαριλάου Τρικουπη καθόλου δεν άρεσε ο πολύ “δεξιός” λόγος του Αντώνη Σαμαρά κατα την συνεδριασηντηςβΠολιτικης Επιτροπής του κόμματος.

Στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν με αγωνία ότι η ΝΔ αρχίζει να επαναλαμβάνει λάθη του προςφατου παρελθόντος που τουλάχιστον το περασμένο καλοκαίρι κόντεψαν να οδηγήσουν σε πτώση της κυβερνησης. Πχ. Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου οικονομικών για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, η νεα καθυστέρηση στο αντιρατσιστικό, η εφαρμογή της εισόδου των 25 ευρώ για τα νοσοκομεία, είναι ενδείξεις ότι κάτι δεν παει καλά στο κυβερνητικό σχήμα…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ όμως επικεντρώνεται στην θεωρία των δυο άκρων που με μεγάλη καθαρότητα υποστήριξε ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της ΠΕπροκαλώντας ρίγη όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον κυβερνητικό του εταίρο που βλέπει ότι ο κ. Σαμαράς τροφοδοτεί αυτήν την συζήτηση γιατί τον εξυπηρετεί κυρίως εκλογικά…

Κάποιοι απο το ΠΑΣΟΚ λένε ότι εάν δεν υπάρξει τελικώς προγραμματική συμφωνία τότε θα δημιουργηθεί μείζον πολιτικό θέμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αφού ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιστεί εκτεθειμένος στα στελέχη του που περιμένουν εδώ και μηνες την παρουσίαση της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων