Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

“Πωλείται” η Χαλκιδική

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Οι καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να μπουν σε διαδικασία πώλησης, με “προίκα” και το νομοσχέδιο Στουρνάρα.

Υποψήφιοι αγοραστές φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί και οι περισσότεροι εξ αυτών έρχονται απο τη Ρωσία. Πολλοί ρώσοι επιχειρηματίες έχουν χτυπήσει την πόρτα του Ταμείου ενώ ήδη ο Ιβάν Σαββίδης έχει συμφωνήσει για την αγορά του παραλιακό ακίνητο-φιλέτο στο Παλιούρι της Κασσάνδρας που έχει βγει στο “σφυρί” απο το ΤΑΙΠΕΔ.

Μέχρι στιγμής, το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει στο στόχαστρο 14 παραλιακά ακίνητα στην Χαλκιδική ενώ ήδη έχει πουλήσει τα πρώτα δύο. Την έκταση του Κάμπιγκ και του Ξενία Παλιουρίου και το παραλιακό ακίνητου του Αγ. Γεωργίου Σιθωνίας.

Οι εκτάσεις στην Χαλκιδική που εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ ξεπερνούν σε σύνολο τα 1.800 στρέμματα που διαθέτουν εκτεταμένη ακτογραμμή, την οποία, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Στουρνάρα, θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι νέοι ιδιοκτήτες. Μάλιστα, θα μπορούν να την κλείσουν, απαγορεύοντας την ελεύθερη είσοδο και επιβάλλοντας αποκλειστική χρήση των ιδίων ή των πελατών τους ενώ τους δίνεται το δικαίωμα να προχωρήσουν σε επιχωματώσεις και μόνιμες κατασκευές καθώς και να νομιμοποιήσουν υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές.

Εάν τελικώς περάσει το νομοσχέδιο, τότε αναμένεται “έφοδος” ρώσων στην Χαλκιδική προκειμένου να αγοράσουν παραλίες.

Την ίδια στιγμή, όμως το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε πώληση παραλιακών ακινήτων και σε άλλες περιοχές. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι μεταβιβάσεις και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση παραλιακού ακινήτου 133 στρεμμάτων στην Αγία Τριάδα, στην παραλία Περαίας στη Θεσσαλονίκη, 296 στρεμμάτων στην Ασπροβάλτα, 150 στρεμμάτων στην Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και 165 στρεμμάτων στην Σαμπάριζα-Πηγάδια της Ερμιονίδας, δίπλα απο το Porto Hydra.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων