Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Πως απετράπη η χρεοκοπία την ύστατη στιγμή

H αμερικανική Βουλή και η Γερουσία υπερψήφισαν στο πάρα πέντε τη συμφωνία για ενδιάμεση λύση στο πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, αποτρέποντας το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

Η συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων πέρασε αρχικά από την Γερουσία με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά, ενώ στη συνέχεια ψηφίστηκε και στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 285 υπέρ και 144 κατά.

Με το σχετικό νόμο επεκτείνεται το ομοσπονδιακό όριο κρατικού δανεισμού, ώστε οι ΗΠΑ να μπορούν να δανείζονται έως και τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ ανοίγουν και πάλι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κύρωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης τη συμφωνία.

Η ψηφοφορία στη Βουλή ήταν μια σημαντική ήττα για τους Ρεπουμπλικανούς, με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία να καταψηφίζει, αλλά να μην καταφέρνει να επιβληθεί. Το Tea Party δεν υποχώρησε, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί αναγκάστηκαν να λυγίσουν.

Αντιθέτως , θεωρείται μια σημαντική νίκη για τους Δημοκρατικούς και τον ίδιο τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Μπορούμε να αρχίσουμε να σβήνουμε αυτό το σύννεφο της αβεβαιότητας και ανησυχίας από τις επιχειρήσεις μας και από τον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Ομπάμα μετά την επιτυχή ψηφοφορία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων