Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Πόσοι είναι συνολικά οι χρήστες του Facebook- Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο η εταιρεία κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, η εταιρεία φαίνεται να οφείλει μεγάλο μέρος της ευημερίας της, ολοένα και περισσότερο, στους χρήστες που βρίσκονται εν κινήσει, δηλαδή σε όσους έχουν πρόσβαση στο Facebook από φορητές συσκευές.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook κατέγραψε 1,01 δισεκατομμύριο χρήστες από φορητές συσκευές. Οι συνολικοί μηνιαίοι χρήστες ανήλθαν στο 1,28 δισεκατομμύριο, οι καθημερινοί χρήστες ήταν 802 εκατομμύρια, ενώ οι καθημερινοί «κινητοί» χρήστες ανήλθαν στους 609 εκατομμύρια. Επιπλέον, ένα ποσοστό 59% από τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας προέρχονται από φορητές συσκευές. Ενδεικτικά, η εταιρεία παρουσίασε ετήσια αύξηση 34% στους χρήστες από φορητές συσκευές, αύξηση 43% στους καθημερινούς χρήστες, ενώ η συνδρομή της διαφήμισης στα συνολικά έσοδα αυξήθηκε κατά 30%. Επιπρόσθετα, το Facebook παρουσιάζει 341 εκατομμύρια αποκλειστικούς χρήστες μέσω φορητών συσκευών, έναντι 296 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο και 189 εκατομμυρίων πέρυσι.

Τα συνολικά έσοδα από διαφημίσεις έφτασαν στα 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 82% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2013. Αντίστοιχα τα έσοδα από παιχνίδια και εφαρμογές έφτασαν τα 237 εκατομμύρια δολάρια, ελαφρά μειωμένα από τα 241 εκατομμύρια δολάρια που κατέγραψε το δ’ τρίμηνο του 2013, που περιελάμβανε και την εορταστική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται μετά τις μεγάλες εξαγορές στις οποίες προχώρησε το Facebook κατά το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή, της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp έναντι του ποσού των 16 δισ. δολαρίων (μετρητά και μετοχές) και της κατασκευάστριας συσκευών εικονικής πραγματικότητας Oculus έναντι του ποσού των 2 δισ. δολαρίων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων