Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πόσο διαφορετική είναι η Apple μετά τον Jobs;

Δύο χρόνια μετά το θάνατο του Steve Jobs, είναι η Apple μια διαφορετική εταιρεία;

Aπό τότε που πέθανε ο Steve Jobs πριν από δύο χρόνια οι επενδυτές, τα ΜΜΕ και το κοινό κατηγορούν την Αpple ότι έπαψε να καινοτομεί.

Ειδικότερα, η Αpple κατηγορείται ότι έχασε τον νεοτερισμό της και ότι στηρίζεται απλώς στην ανανέωση των υφιστάμενων προϊόντων της χωρίς να δημιουργεί νέες κατηγορίες.

«Η Apple είναι ο Στιβ Τζομπς, ο Στιβ Τζομπς είναι η Apple, και ο Στιβ Τζομπς είναι η καινοτομία», είπε χαρακτηριστικά ο Τριπ Τσόουντρι, διευθύνων σύμβουλος της Global Equities Research. «Μπορείς να προσλάβεις κόσμο που θα εργαστεί αποτελεσματικά, συμβούλους να σε καθοδηγήσουν, αλλά ο Θεός δημιουργεί την καινοτομία … η Apple χωρίς τον Στιβ Τζομπς είναι ένα τίποτα».

Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας λίγο πριν το θάνατο του Στιβ Τζομπς τον Οκτώβριο του 2011 και κατηγορείται για έλλειψη οράματος που οδήγησε την Apple στην πτώση της μετοχής της.

«Η Apple έχει ρίξει τους ρυθμούς της μετά το θάνατο του Τζομπς. Εάν ζούσε ο Τζομπς, θα είχαμε σίγουρα μια νέα σειρά προϊόντων της Apple», δήλωσε ο Τσόουντρι.

«Η καινοτομία οδηγεί την αξία της εταιρείας και νομίζω ότι η Apple πρέπει να αποδείξει πάλι την αξία της. Δεν αρκεί να παρουσιάζει ένα προϊόν κάθε πέντε ή δέκα χρόνια, αλλά χρειάζεται ένα προϊόν κάθε χρόνο», συμπλήρωσε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων