Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Πόσο πάει;

Τα παλιά τα χρόνια, επί ευρω-ευημερίας, μόλις οι υπηρεσίες του πάλαι ποτέ Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας ολοκλήρωναν την «εξέταση» των πρώτων εκατοντάδων προτάσεων για επενδύσεις στο πλαίσιο του εκάστοτε αναπτυξιακού νόμου, έβγαιναν κάποια ρεπορτάζ που έλεγαν «πόσο πάει»… η κάθε νέα θέση εργασίας. Δηλαδή, πόσα χρήματα πρέπει να επενδυθούν για τη δημιουργία μιας ΝΕΑΣ θέσης εργασίας στη μεταποίηση, στις υπηρεσίες και όπου αλλού.

Μόλις διάβασα ότι οι καταγεγραμμένοι «μη εργαζόμενοι» (Σ.Σ.: ο όρος θυμίζει το 1984 του Όργουελ) ανέρχονται στους 1.267.595 και ότι οι άνεργοι ανήλθαν τον περασμένο Αύγουστο στο 25,4% του εργατικού δυναμικού, έναντι 24,8% τον Ιούλιο και 18,4% τον Αύγουστο του 2011, σκέφτηκα «πόσο πάει» άραγε η νέα θέση εργασίας. Σήμερα είναι πολύ δύσκολο να πούμε πόσο κοστίζει μια νέα θέση εργασίας, δηλαδή πόσα επενδυτικά κεφάλαια χρειάζονται, γιατί επενδύσεις έχουν να γίνουν κάποια χρόνια… Άλλωστε, τα τελευταία υπαρκτά στοιχεία από το υλοποιηθέν ΕΣΠΑ, θα αναφέρονται στις αλυσίδες κομμωτηρίων που πριμοδότησαν οι φωστήρες των αρμοδίων υπηρεσιών και οι οποίες γέμισαν την Αθήνα και στη συνέχεια έκλεισαν…..

Μπορεί ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Χατζηδάκης και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς να μας πουν πόσα επενδυτικά κεφάλαια πρέπει να επενδυθούν για να απορροφηθούν οι 1.267.595 άνεργοι που προκάλεσε η διαπλοκή και η βλακεία του πολιτικού προσωπικού;

Προηγούμενο άρθροObama Calling
Επόμενο άρθροΠοτέ ξανά τόσο δούλεμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων