Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Πώς και πόσο θα ενισχυθούν οι νέοι αγρότες

Τελικά στα 140 εκατ. ευρώ θα είναι το πρόγραμμα για την εγκατάσταση νέων αγροτών, από το οποίο μπορεί να ωφεληθούν περισσότερα από 8.000 άτομα. Μάλιστα όσοι ενταχθούν θα λάβουν ως προκαταβολή το 70% του συνολικού ύψους του ποσού που θα τους εγκριθεί.

Το μέγιστο ύψος ενίσχυσης που θα χορηγηθεί ανέρχεται έως 20.000 ευρώ και το ελάχιστο στα 10.000 ευρώ. Υπάρχουν όπως είναι φυσικό και μια σειρά κριτηρίων, βάσει τον οποίων θα καθοριστεί ποιος θα πάρει και πόσα.

Τα κριτήρια αυτά είναι κατ’ αρχάς η περιοχή της μόνιμης κατοικίας. Αν δηλαδή μένει σε ορεινή μπορεί να λάβει 7.500 ευρώ και σε μειονεκτική 5.000 ευρώ ενώ για τις λοιπές περιοχές 2.500 ευρώ. Δεύτερο κριτήριο είναι ο προσανατολισμός της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση. Έτσι για παράδειγμα η κτηνοτροφική εγκατάσταση ενισχύεται με 7.500 ευρώ. Τρίτο κριτήριο είναι το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση.

Υπάρχει επίσης και μια λίστα προϋποθέσεων για να μπορέσει κανείς να μπει στο πρόγραμμα όπως για παράδειγμα να είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης και φυσικά να είναι από 18 έως 40 ετών.

Πότε θα αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων ; Σίγουρα στα πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς.

Προηγούμενο άρθροΈνα event… διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΤι να πει κι η… Ατλέτικο!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων