Υπάρχουν μερικές απλές προσαρμογές στη διατροφή σας για να μπορέσετε να ρίξετε τη χοληστερίνη.
Αρχικά, πρέπει να περιορίσετε τα φαγητά που έχουν κορεσμένα λιπαρά.
Εκτός αυτού, αρχίστε να χρησιμοποιείτε μαργαρίνη και βούτηρο που περιέχουν ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.
Όταν μαγειρεύετε, σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε ποικιλία από λάδια αλλά σε λογικές ποσότητες.
Να προτιμάτε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά ή προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο.
Να τρώτε ψάρια και να παίρνετε ανάλατους ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα.
Να προτιμάτε άπαχο κρέας ή κοτόπουλο, αποφεύγοντας την πέτσα.
Να τρώτε ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά ολικής άλεσης και να αποφεύγετε τα πολύ αλατισμένα προϊόντα.