Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ροκανίζει χρόνο με τον Λοβέρδο, ο Βενιζέλος

Τα πόδια του έχει στηλώσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις που δέχεται για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα κάνω ότι μού υποδεικνύει ο Ανδρέας» είπε το μεσημέρι στους συνεργάτες του βάζοντας πάγο σε όσους του εισηγούνται να συγκαλέσει το όργανο.

Κι αυτό παρότι το βράδυ της ψήφισης του προϋπολογισμού αρμόδια στελέχη του κόμματός του άφηναν να διαρρεύσει στους διαδρόμους της Βουλής ότι ενδεχομένως την Τετάρτη θα συνεδρίαζε η κοινοβουλευτική ομάδα.

Η αντίδραση του Βενιζέλου δεν είναι άσχετη με την επιθυμία του να κερδίσει πολιτικό χρόνο ούτως ώστε όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Λοβέρδο να έχει αποσυμπιεστεί η ατμόσφαιρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Λοβέρδος θα του επιτεθεί και θα προσπαθήσει να τον ξεγυμνώσει για την στρατηγική του τους τελευταίους τέσσερις μήνες θα κάνει ό,τι μπορεί για να αντικρούσει την επιχειρηματολογία του πρώην υπουργού. Ωστόσο δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου, πιθανότητα που συζητείται έντονα τα τελευταία 24ωρα στους πασοκικούς κύκλους.

Μία τέτοια εξέλιξη ασφαλώς θα αποτελούσε νέο πλήγμα τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος που έχει ξεμείνει στην Ιπποκράτους μόνο με την Φώφη Γεννηματά και τον Πάρη Κουκουλόπουλο. Μέχρι και ο κολλητός του Γιάννης Δατσέρης υπέβαλε την παραίτησή του από τον τομέα επικοινωνίας…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων