Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ρώσος ακαδημαϊκός: «Η Τουρκία να ξέρει τι την περιμένει»

Τα μηνύματα από τη Ρωσία προς την Τουρκία στέλνονται με διάφορους τρόπους. Εκτός από τις δηλώσεις των επισήμων, υπάρχουν και τα δημοσιεύματα αλλά και οι δηλώσεις των… ακαδημαϊκών, τις οποίες μεταφέρει ο «Ινφογνώμων», επικαλούμενο το «Ahval».

Ένας τέτοιος, ο Vladimir Isayev, από το Ιντιστούτο Ασίας και Ευρώπης, του κρατικού πανεπιστημίου Μόσχας, σε ερώτηση ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να τηρεί την ίδια στάση στο Ιντλίμπ, απέναντι στη Ρωσία.

«Η ένταση συνεχίζεται. Η Τουρκία, τα εδάφη της επαρχίας Ιντλίμπ που βρίσκονται κοντά στα σύνορά της, τα θεωρεί ως δικά της. Σε περίπτωση δε που οι Τούρκοι χτυπήσουν τις δικές μας μονάδες ή αεορσκάφη μας στο Ιντλίμπ, τότε η απάντησή μας θα είναι πολύ σκληρή. Δείξαμε πώς θα απαντήσουμε, με τον βομβαρδισμό της τουρκικής φάλαγγας.» Ο «Ινφογνώμων» σημειώνει πως αυτή έγινε στις 3 Φεβρουαρίου με νεκρούς και τραυματίες.

Η Συρία δεν μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της χωρίς τη δική μας βοήθεια. Η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τον εναέριο χώρο της Συρίας, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Η κατάσταση είναι εύθραστη. Ελπίζω οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ημών και της Τουρκίας, να παρεμποδίσει την επιδείνωση της κατάστασης».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων