Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Σαρωτικός ανασχηματισμός για πιο ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση από Κάμερον

Σε σαρωτικό ανασχηματισμό σε ευρωσκεπτικιστική κατεύθυνση προχωρά ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας είναι ο Φίλιπ Χάμοντ, μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του προσανατολισμού του Κάμερον.

Στη θέση του υπ. Άμυνας τοποθετήθηκε ο Μάικλ Φάλον. Νωρίτερα φέτος ο Φάλον είχε προτείνει να πραγματοποιήσουν οι Τόρις εκστρατεία ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, εάν μια σχεδιαζόμενη επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων με αυτήν αποδειχθεί μη αποτελεσματική.

Χθες το βράδυ ο επί τέσσερα χρόνια υπ. Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά σε μια εξέλιξη που ήρθε λίγες πριν την επίσημη ανακοίνωση Κάμερον για κυβερνητικό ανασχηματισμό που χαρακτηρίζεται σαρωτικός από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Θεωρείται βέβαιο ότι τουλάχιστον πέντε ακόμα υπουργοί θα αντικατασταθούν, μεταξύ αυτών ο φιλοευρωπαίος Κένεθ Κλαρκ. Ο δε Φίλιπ Χάμοντ χαρακτηρίζεται από το βρετανικό Τύπο ευρωσκεπτικιστής αλλά και υπέρμαχος της λιτότητας και των περικοπών στις δαπάνες προϋπολογισμού.

Από το 2011 έως και σήμερα ήταν υπουργός Άμυνας, ενώ έχει εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν τελικώς ο Κάμερον δεν κατορθώσει να επιτύχει καλύτερους όρους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img