Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Σατανιστές θέλουν να τοποθετήσουν άγαλμα του διαβόλου έξω από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται σατανιστική και φέρει τον τίτλο «ο Ναός του Σατανά», με έδρα τη Νέα Υόρκη, ξόδεψε χιλιάδες δολάρια προκειμένου να τοποθετήσει ένα άγαλμα του Σατανά, ύψους περίπου 3 μέτρων, μπροστά από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας είναι να τοποθετήσει το άγαλμα εκεί, με στόχο να διεκδικήσει το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης, σύμφωνα με τους εμπνευστές του.

«Ως φόρο τιμής στο Σατανά, ο σκοπός του μνημείου είναι να αντιπαραβληθεί στο μνημείο των Δέκα Εντολών στη βόρεια πλευρά του κτιρίου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομάδα στην ιστοσελίδα της.

«Το μνημείο έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά τις απόψεις των σατανιστών στην Οκλαχόμα Σίτι και αλλού», είπε ο εκπρόσωπος της σατανιστικής ομάδας Λουσιέν Γκρέιβς.

«Το άγαλμα θα έχει επίσης λειτουργικό σκοπό, σαν μια καρέκλα, όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών θα μπορούν να κάθονται στην αγκαλιά του Σατανά για έμπνευση και στοχασμό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ομάδα, πρόκειται για ένα πλήρες ομοίωμα ενός τραγοπόδαρου με φτερά και κεφάλι κατσίκας με κέρατα καθήμενο σε ένα είδος πολυθρόνας. Το ομοίωμα αυτό που συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο του αποκρυφισμού θα τοποθετηθεί δίπλα ή κοντά στο μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκεται έξω από το κτίριο από το 2012.

Ο εκπρόσωπος του Καπιτωλίου της Οκλαχόμα, Πολ Γουόσελχοφ, δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KFOR πως δεν πιστεύει ότι το μνημείο του Σατανά θα λάβει έγκριση από την Επιτροπή Συντήρησης του Καπιτωλίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων