Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Σε Αθήνα και Κομοτηνή για το Ραμαζάνι ο Τούρκος πρωθυπουργός

Στην Ελλάδα θα βρεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος θα συναντηθεί στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία.

Με τις μέχρι στιγμές πληροφορίες -που όμως αναμένεται να επιβεβαιωθούν και τις επόμενες ημέρες -εκτός από την Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να διαβεί και το κατώφλι της Ροδόπης πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια.

Η ημερομηνία, τα πρόσωπα και η ατζέντα του Τούρκου Πρωθυπουργού’

Κατά πάσα περίπτωση η άφιξη του Τούρκου Πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί αφενός με τον Έλληνα ομόλογο του Αλέξη Τσίπρα, και αφετέρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η ατζέντα της  συγκεκριμένης επίσκεψης θα περιλαμβάνει τα θέματα της μετανάστευσης, των ελληνοτουρκικών σχέσεων και φυσικά το Κυπριακό ζήτημα.

Η συνάντηση στην Ροδόπη’

Ακολούθως ο κ.Γιλντιρίμ θα μεταβεί για ιδιωτική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης με την Κομοτηνή να αποτελεί τον πρώτο του προορισμό. Εκεί αναμένεται να παρευρεθεί στο καθιερωμένο Ιφτάρ, δηλαδή το πρώτο μουσουλμανικό γεύμα μετά το τέλος του Ραμαζανιού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων